Cow pat tarts

Originally posted on jibuyabu:
I first visited Malaysia when I was three years old. I have a lot of memories from that trip [Orangutans! Exotic fruit! My brother pushing me off the top of a bunk bed!] but I don’t recall cow dung piles. Which despite the name doesn’t involve hanging out with livestock in…

Pi Em

Assalam. Kalau kita tengok isu PM ni, memang aku pun tidak tahu mahu cakap apa lah. Seriously. Aku bukan lah seorang penyokong BN dan bukan jugak pembangkang. Aku neutral. Sekarang, ramai sangat mencaci maki Pi Em, kalau kita tengok dis semua SNS semua pun caci maki dia. “jib makan duit rakyat!” “aku tak halalkan se… Continue reading Pi Em

Oh tuhanku

Ya Allah jika benar pemimpin ini zalim kau lihatlah rakyatnya adakah mereka benar2 berusaha siang dan malam demi mengubah nasib mereka sendiri walau pun dulu semua perkara dilakukan dgn tulang empat kerat. Adakah dengan kemudahan yg kau permudahkan mereka masih lagi tetap mengatakan hidup ini susah. Ya Allah kenapa agama lain mampu menguasai ekonomi sedangkan… Continue reading Oh tuhanku

Indah

Dulu aku suka dengar alunan bacaan al-Quran oleh Muhammad Taha Al-Junayd. Surah Ar-Rahman. Al-Mulk. Sampai aku boleh ikut bacaannya sudah. Maksud aku hafal. Sebab bacaan dia sangat best. Masuk kejiwa. Merdu. Siapa tidak suka kan? Macam lagu. Merdu? Kita suka? Kita automatik hafal.  Aku suka. Yang aku dengar tu suaranya sewaktu masih kecik. Sekarang aku… Continue reading Indah