kereta-super-clutch

bismillahirrahmanirrahim

Ehem. aku baru ja balik dari rumah nenek aku. Ada kenduri aqiqah anak dua orang cousin aku, si Udin -baby boy dan si Ani – baby girl Rania Marrisa. Ehe. semua comel. Tahniah-tahniah. bestnya kamu ada anak. hehehe. ๐Ÿ˜‰

Agak penat juga. Ceh penat apanya? tadi petang my babu suruh aku pergi kedai. Waktu tuh aku tengah siok-siok potong lada kering tuh. ambooii. Rajin lah sangat. Then, babu suruh aku pi beli APO. ian kah APO tuh arhh? Apo tuh kapur tek. Apo ko’ timung. Bo’ aku tuh, niak terati bana ian ka barang ea.

Jadi, aku pun pergila dengan semangat nya, denan skuad aku nih. ย -aku,anna, mili, abang nijam, mimi dan ada dorang anak buah aku. maw juga ikut. Tujuan dia ikut? maw gula-gula. Budak budak memang senang di gula-gulakan. =..=

Aku bawa NAZA hitam babu aku. mak oiii. aku saja bawa. lagi pun aku memang jenis org yang suka try2 sesuatu yang baru. punyalah kereta babu aku tuh. CLUTCH dia macamm. argggghhhhh. susah tul maw tekan. balik2 mati kereta oleh aku. tapi aku ndak malu lah, sebab bukan kereta aku. la la la la la~

dan sebab itu, aku sakit kaki. lama jg kami pi kedai, padahal tadi pagi sempat g aku pi tuaran. jam 9 pi Tuaran, jam 12.00pm tepat kami sampai Kampung. memang hebakk aku memandu. wawawawawa~ :p

di kedai, pi lari sana lari sini. ndaklah kali. mampus aku. banyak peluh aku kuar hari ni. sudah pi cari APO, aku pi kedai kaling, beli AIS dua rm3 each. then pi GUI BROTHERS beli minuman dalam kotak. arghhhh. MUATAN PENUH!! budak2 banyak ikut akuuu. ย dengan keretanya lagi. arrrghhh

si abang. suka minta gula-gula COMEL kan?! haha

sudah beli semua, 1 lgi yg tinggal. KENTANG. gila kentang, di KB 1 kb da aku round, “XDA LENTANG DIK” . adududu.
nasib kami jmpa la jg kedai itu pun yg maw habis da, babu suh beli 3kg, tapi aku beli 1.5 kg jak. adidididi

lepas tuh kami balik kg. balik ja kampung, aku pi keta VIVA tuh, aku start. bawa balik rumah. Time bawa tuh, kaki aku rasa pelik ja, kuling dari keta babu aku yg keta dia super clutch sangat tuh, n keta aku yg normal n best ja rasa clutch dia. terus aku rasa pening-pening. balik rumah, aku zzzzzzzz.

 

yang bercerita,
sharkย 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s