It is your job, you should know it better

 

Bismillahiroohmanirrohim.

tadi aku baru balik dari Pekan KB. ehh actually, dari ambik adik aku di SMK. Pekan 2. Adik aku sorang ni ja yang tidak sama sekolah dengan kami semua. Kami semua sekolah di Tun Said, dia jak ndak oh.

Yang aku mahu ketengahkan di sini, ialah pasal kerja. As u know, tadi kami pi Pekan, then pigilah beli Bubble Penguin yang kami suka tuh. eehehehe.

Benda ni da 2x terjadi. Dan aku rasa benda ni sangat x patut lah terjadi dengan siapa-siapa lah yang bekerja sekarang. Aku sebagai pelanggan pun rasa lain macam jak orang ni? It is your job, u should know it better.

Kejadian pertama- Aku pergilah membeli di Bubble Penguin tuh. Direct dari kb, aku terus ke pekan KB. Haus, almaklumlah, menyanyi sepanjang jalan, terus aku mengidam Sour Plum bubble penguin. huhu ^^

Sour Plum campur dengan CC satu arhh.”

Then aku dengar pekerja tuh tnya kawang dia, “CC tuh apa??”  adidididi, aku hanya senyum dalam hati, yah aku taw aku jahat, sebab aku perli dalam hati. ohhh maafkan aku yahh. Aku rasa ini kerja ko, kau patut tahu apa benda tuh. CC = Coconut Cube sayang. adehh.

Kejadian ke-dua- Tadi, tadi adik aku yang kuar kereta, dia yang pergi beli. Kali nih aku suruh adik aku beli Coppucino + Pearl + CC. Beli dua. Aku pula tunggu dalam kereta. Masuk jak adik aku, aku tanya, cukup kah duit yg aku bagi. cukup katanya. bah baguslah. adik aku kata, tuh pekerja bingung lagi. Aikkk? bingung lagi? hahha. Hari tuh, hal CC, kali ni entah.  Adik aku minta lah Coppucino + Pearl + CC dua yang macam aku minta tuh.  Tuh pekerja tanya adik aku lg, yang CC dan pearl tuh kasi asing kah? Maybe pekerja tuh ndak kali pernah dapat pelanggan yang minta di dalam air tuh ada 2 benda kan? 1 pearl n 1 cc. aduuhaiii. Ohh tapi nevermind, maybe dia ingat 1 air tuh, cc n 1 lg pearl. =..=. 
apa pun, it is your job jon, you should know better.

yang bercerita,
shark

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s