mimpi yang pelik

 

ok, aku maw cerita yang mimpi aku semalam pelik. but i can’t remembered it well. pelupa. damn it

Semalam yang aku ingat dalam mimpi aku, aku main bola. main bola ndak  pernah jadi impian aku dalam dunia realiti nih. maaflah. sekali masuk mimpi, yang not possible become possible. that’s dream duh.

baru tuh ada lagi dalam mimpi tuh, lepas main bola aku pergi main game. main2 game, sepa ndak menang ndak akan keluar dari game tuh. Gila! then aku pun main lah tuh game,yang aku ingat Game dia, watak dia Jigglipuff betul ka aku eja tuh aku ndak tahu jg. Jiglipuff dekat Pokemon yang warna pink, kalau nyanyi buat orang tidur tuh. Jadi aku meneruskan permainan. sekali aku nampak, ada orang tuh, dia dapat jg main. Tapi time mahu keluar game tuh yang jadi masaalah.

Aku nampak dorang dengan bersusah payahnya  naik tuh tangga. tangganya pelik. Orang 1st yang naik tuh tangga, aku nampak, macam kesusahan dia naik tangga tuh sikit. mampulah juga dia naik. Tapi tangganya pelik, bukan mcm bukit tuh. mcm dinding tuh kedudukan dia. amboi mimpi aku.

Sekali orang yang ke2 naik tangga tuh, gila susah dia naik. Ohh lpa. Tuh tangga kan bergerak. =..=’ dan ada nombor. Susah tul dia naik. ambik berapa minit? aku pun tekanan menunggu. berdebar2 aku tunggu giliran aku. Bila sampai giliran aku, aku berdoa banyak-banyak pada Allah, permudahkan urusan aku naik tangga. Alhamdulillah doa aku di kabulkan tuhan. Aku baru step 1 anak tangga, tiba-tiba ai terpelanting aku terus naik ke atas. ke dunia aku. lainnya perasaan aku tika itu. Macam REAL!

Sekali bila tuh, ada lagi dalam mimpi aku tuh, aku masuk bilik adik aku, sekali aku nampak MAMA aku pulak pi main tuh game?! gugur jantung aku. Perasaan aku waktu tuh, aku ndak mahu mama termasuk dunia game tuh. mama ,mana tahu main game, campin pun dak, aku takut mama aku ndak terkeluar. sekali aku tengok mama aku main game, fuhhhhh ndak seperti apa yang aku fikirkan. Punya Hebat mama aku main, sampai si Jiglipuff aku kata di atas tuh, bertukar rupa sudah, macam Pokemon kan selalu ada stage2 pertukaran? kali ni besar sudah Jiglipuff dia. terkejut beruk aku. campinnya mama aku.
terus aku risau, kot-kot time mama aku main tuh dis terserap dalam dunia game tuh. ndak mahu aku.

Terus aku tarik tuh broadband. Yang peliknya, bila masa pulak mahu guna broadband kan kalau mahu main itu Playstation 2??? Tapi dalam mimpi aku, IYAH. kena guna. Sekali aku tarik itu broadband, aku tingu hancur2 kempis2 melecur2 berasap sudah. punya aku sedih. mama aku kasi rosak tuh broadband, sebab dia maw main game, jadi dia cucuk2 jak ikut ska hati dia. jadi rosak. berakhirlah kehidupan broadband tuh dalam mimpi aku.
broadband lah sangat kan? broadband tuh aku punya, tapi dalam mimpi aku tu, Bband aku tuh macam rupa kakak aku punya. =..=’

sangat lah kan mimpi aku? saja aku tulis. supaya aku ingat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s