pulang

 

bismillah

ahh here I’m infront of my home, drinking one of my fav drinks, 100plus. yummeh.

Dari kelmarin, aku pulang jak kerja aku. Beware! entry aku kali ni banyak ayat ‘pulang’. silalah muntah klo bosan da.

Kelmarin, hari isnin, aku balik ke rumah sewa. Rumah sewa aku. At first, aku balik jam 12.30 pm gitu, then aku pergi Tuaran, pergi ke Jaja Craft membeli bahan-bahan untuk membuat gelang ๐Ÿ˜‰ . Aku haus, aku pergi ke Penguin berdekatan untuk membasahkan tekak yang kering. Bila aku sampai, order macam apa yang aku selalu order, Sourplum + Coconut Cube + Pearl. Sekali mati karan. =..=

Oh no man. aku ada ย janji dengan member ni jam 4 mahu pergi ke centre point. =..=’ Lambat.

“bahhh aku jalan-jalan dulu boleh ka?”

bertanya aku sama itu pekerja penguin. aku rasa mereka pun bingung, mati karan, ndak dapat ambik air panas dan tutup tuh minuman. Nampaknya dia lagi suka aku jalan-jalan lah tuh. rasa bersalah kali dorang yang aku menunggu tuh. aku berjalan-jalan ke 1stop superstore. muahah. =..=

Ohh kei, aku actually kan mahu berkisahkan tentang ‘pulang’? lets go to basic, shall we?

Kelmarin, lepas makan bersama my member-selamanya Aziela, aku hantar dia pulang ke Indah Permai, tempat dia tinggal, dan dia memang seharusnya pulang ke sana. Sebelum tuh, aku ada pi 1B. tapi di luar jak. harap maklum lah, kawan sia ni nda tahan sakit mange dia. kakakakaak =DD

aku pulak? bahh pi lah ko, aku di rumah jak nnti.

Lepas aku hantar ajie, aku ke rumah sewa.

Say Hello and Hi to all my housemates.

“HAIIII! TIADA AIR KIRA. ”

omh, what?! apa!?

matai, aku da la ‘Allah bagi cuti” mesti kena mandi. ๐Ÿ˜

iyahhh?? e ย mcm mana ni? air di luar pun xda?

xda juga.

Ohh no, air di luar rumah yg aku harapkan selalu time xda air tuh xda jugak.

Aku kena madi. MUST MUST!

Aku sms ajie, Ajie, maw mandi rumah kau? rumah aku xda air. =-|

Sekali ajie balas, harap maklum, rumah dia pun xda air. allah. terkejut aku. mana aku mahu jumpa air ni? Uitm? harap maklum, pak guard dia skema, ndak boleh masuk da jam 9. pfffffffffff

Ajie cadang ke ruma Phiel di University Condominium Apartment. Sekali Phiel pun xda. Dia di Kota Belud, takkan la mahu rusuh jak rumah orang kan?

Eza pulak, aku maw jg mandi di rumah dia. hehehe, sekali dia di KB juga. memang wrong timing la aku balik kk nih kan?

Then I’ve made my opinion, aku pun pulang ke rumah. Setelah melambai2 kepada orang rumahku semua, dan meminjamkan sebijik dua novel kepada mereka aku pun bertolak malam-malam, pulang ke Kota Belud. masih aku ingat, jam 9.13pm gitu aku balik kalau tidak silap. mesti pulang! maw mandi! arghhh X(

Jalan raya gelap, hujan. mama aku kol-kol ndak dapat. aku miskol la berkali2. haha. dengan harapan nnti kompom mama aku kol balik punya. Then mama kol balik, aq da di Dalit.,Tuaran.

pesanan mereka, hati-hati n jangan pandu laju-laju.

Alhamdulillah, nasib waktu dalam perjalanan balik, ada gak beberapa kereta bersamaku. ndak juga aku keseorangan ;’)
aku pun tahu aku memang kena pandu perlahan, aku takut terbabas. perlahan sebab aku tahu risiko pandu laju dalam hujan dan gelap tuh, kemalangan tinggi. Lagi2 itu tayar kereta bunga dia loose sudah. masya Allah

waktu pulang tuh, sempat aku menikmati keindahan ciptaan tuhan. (aisehh) hujan tuh cantik juga. Paling mencabar kan, bila sampai bukit kelawat. Punya tebal KABUS! terus aku perlahankan kenderaan. harap maklumlah. mana la nampak dalam kabus. huhuhu. aku cekalkan hati, aku kena selamat sampai rumah..

then aku sampai rumah, esoknya iaitu hari ni, aku pulang ke Kota Kinabalu lagi, jam 11.30pagi tadi, then aku balik ke rumah ni, sebelum jam 2.00ptg tadi. sumpah kaki aku sangat sakit memandu, aku balik sana sebab aku nak ambik buku, aku akan study di rumah aku lah nampaknya. hmmmm. nanti kalau ada dir baru aku balik ke Gudon lah. =(

#gagah betul aku memandu taw. ='(

 

 

yang benar,
kirakekuriย 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s