10 sebab doa tidak dimakbulkan 2#

 

bismillah dan hello.

bertemu lagi kita yah? hari ni rajin aku update. rajin-rajin pun mungkin diri ini hanya mampu update dua entry sahaja. hihihihi *ketawa chopper*

 

 

kali ini, aku ingin menyambung penulisan aku yang lalu. Penulisan aku yang tergendala sebab aku bercerita tentang Ibrahim bin Adham yang telah meninggallkan segala-galanya demi menggapai cinta Allah. :’)

errr. bagaimana ku ingin bermula yah? tajuk jak sepuluh, but yang aku ingat macam 1 / 2 jak. hehehe maafkan aku =p. pelupa bah aku. sobss sobss.

Okeh yang pertama seperti yang dinyatakan oleh Ibrahim bin Adham, yang PERTAMA ialah puncanya ialah, KAMU MENGAKU KAMU CINTA ALLAH, TAPI KAMU TIDAK MENUNAIKAN HAQNya. Apa yang dikatakan oleh beliau ialah, seperti, mulut sahaja katakan cinta Allah, tapi kita langsung tidak menunaikan tuntuan yang Allah kehendaki kepada kita. MasyaAllah. Contohnya, kita bilang kita cinta Allah, tapi kita masih cintakan benda lain. Segala solat dan ibadah di tinggalkan. WallahuA’lam. aku pun menulis untuk peringatan aku juga. Sama-sama kita saling mengingati :’)

yang kedua and yang last (sebab aku ingat 2 ja) hehe KAMU MENGAKU KAMU CINTA RASUL TETAPI KAMU TIDAK MENGiKUTI SUNNAHNYA. Sunnah Rasul junjungan kita sangat banyak. Sangat banyak. Jadi seharusnyalah kita mengikuti sunnah rasul. Kita buat dapat pahala apa. Masuk tandas, seringkali kita lupa, masuk tandas tutup kepala tak? masuk tandas baca doa tak? masuk tandas kaki kanan tak? huhu. masuk tandas jangan kita ingat cincai. menguap tangan kanan pun ikut sunnah rasul juga.

Jadi kawan(s) marilah kita menunaikan haq Allah, mengikuti sunnah rasul sentiasa insyaAllah, doa akan d kabulkan Allah. (aku ikut cakap ustazah πŸ™‚ )

 

#lastly, aku menulis untuk peringatan bersama πŸ™‚ maaflah sebab dua ja yang aku ingat. heheh ^..^’

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s