Tipu

bismillah.

malam telah pun melabuhkan tirainya. Tadi lagi jam 6.30pm da masuk waktu malam. Sabah memang begini, awal gelap, awal juga matahari tunjuk mukanya. ehemmm.

Entah sejak bila, teringat pulak aku dekat kakak aku. Kakak yang kuat main-main tipu-tipu aku. Hari tuh pernah dia sakit, pergi hospital, then tiba-tiba call aku, suruh packing kan baju-baju dia. Aku di rumah kala itu. Laju aku packing baju. Alih-alih dia balik rumah, aku di kertawakan. ha ha ha ha

Lagi, hari tu. Waktu dia SBP ka, entah apa nak panggil kerja budak-budak maktab ni. Aku tanya kakak aku, “berapa hari ko dekat sini?” . “ahad ni aku balik lah”  Ouhh terus dalam hati aku, yes ada can la aku tidur seorang!  Sekali rupanya dia main-main tipu aku lagi. Seminggu dia sini. Erkkk

Paling tidak boleh blahhh, ada tuh. Aku lupa lah antara adik beradik aku.  dorang teriak. “BESARRR!! KAWAN KAU DATANGGGG!!” laju aku berlari pergi pintu. Sekali yang ku lihat adalah LEMBU. =..= Sajalah tuh, dorang maw aku yang tutup pintu pagar. Lembu masuk sebab pagar buka. Tapi sekarang, taktik kawan-datang ni xkan berkesan sama aku punya. Haha ha ha (ketawa bangga)

Jadi, apa motif aku cerita ni? Sebenarnya bukan ini sahaja cerita. banyak lagi cerita aku. Haha. Ada lagi time dekat 1B yang dorang kawan2 aku hilang, entah p mana konon dorang tuh. Rupanya dorang pi beli hadiah befday aku. ouhh terharu =’) Aku percaya bulat-bulat. Terhidu satu pun tidak. Hahahaha Open-mouthed smile Macam macam lagi cerita.

Aku lurus kali? tapi aku tidak rasa aku seorang yang lurus pun. Kesimpulannya, aku ni seorang yang kuat di tipu. Tipulah apa-apa pun. Mungkin aku percaya tu. Orang kenakan aku pun, mungkin aku x dapat ‘hidu’ apa pun.  Selalu kena tipu. Jadi tipu jak lah aku apa-apa. Muahaha. erkkkkkk

KESIAN PUN AKU NI. LURUS KAH KAU NI APA? =..=’ Asal kena tipu percaya. Damn it!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s