tiada air kali?

 

tadi adik aku kecik merempuh markas aku ,markas yang aku wat sendiri di waktu ketiadaan adik aku abang. Ouh senang cerita aku cakap Bilik adik aku si Abang lah bahhh ni aku jadikan markas. faham? hiihihi *ketawa chopper

Kecik : “BEsar, i2 air tangki bah ter.. emmm jatuhh2 air dia. macamana tuh?”

Aku : “bahh ko tutup lah bah suis dia. yg dekat oven tuh ”

baru dia jalan. sekali dia datang lagi.

Kecik : ” tuh suis yang dekat suis oven kan? tutup pun tuhhhh ” dia da wat wajah masam da.

Aku : “bahh ko tanyalah bah mama”

Kecik ” Dorang tidur tuh kunci pintu dia”

Aku : “Ko ketokkk jak lahhhh bahhh, urgent pun nih ”

Kecik : ” ko xda belajar ka? ndak bolehhh ”

Aku : “ada bahh waktu tingkatan 4! ” sembarang jak aku bilang tingkatan th, padahal aku lupa tingkatan berapa kami belajar dilarang masuk bilik ibu bapa tuh. hahahahah

Aku : “bahh ko sms lah mama”

baru adik aku pergi. sekali dia masuk lagi.

Kecik : “ko lah sms, aku xda kredit!”

Aku : “elehhh ndak maw tutup tangki lah tuh sebab 2 suru aku =p ”

then aku call mama aku. terpaksa. kalau x tidak kami tahu maw wat apa.

lepas call mama.

Aku : “kecik, suda aku call mama , mama kata tutup di bahagian bawah”

kecik : “ehhhh kau la bahhh”

Aku : “ehhh kau lahh, ko suruh aku call mama, aku call. ko lah yang tutup ”

bertikam lidah sehari memang bukan kami. =p

then kami pun pi luar rumah. mencuba untuk tutup air yang melimpah2. Β si kecik yg tutup, au guard pintu jak. hehehe. Dia pun try tutup, ada tuh yg dia x dapat tutup. then dia suruh aku pulak. dia ada tutup 1 paip. entah. aku yg suruh. merambang jak dia p tutup.

Lepas kami dari luar rumah. Si kecik masuk tandas. Β Buang air kecil barangkali. sekali dia kuar tandas. ..

Kecik : ” tiada air taw”

Aku : “apaaa??? tiada air!!!?? ”

Kecik : “IYAHHH TIADA AIR! ” lurus dia berkata.

terus aku masuk bilik. ketawa-ketawa kunun aku. lucu pun ada.

Aku : “ko bilang tiada air ha ha ha ?? yang kita buat di luar thu apa??? air tangki melimpah2 ko bilang tiada air? ahahha =DD”

terus kami ketawa2. buli2 pun adik aku ni kata tiada air? padahal apa yang kami buat d luar tuh ada lah ttup tangki air.

Ounn rpa2nya kami tutup paip yang salah. paip tuk salur air ke rumah. aku da agak da. tapi adik aku ni, dia agak lain2. wakakakakka.

terus dia pun tutup. ahhahahaha. time maw tutup pun sempat lagi.

Ko la tutup

ehh kau la

ko yang suruh aku tutup

yah la, tapi tangan ko yang tutup tuh tangki.

malas lah tu adik aku. then dia lah yg tutup sebab tgn dia yg tutup.

“bahh ko buka tuh pintu ”

“buka pintu pun susahka? ni mesi sebab tgok Supernatural ni kan? sebab tuh ko takut =pp” sempat aku menguluk.

terus dia pun bukak la balik paip yg menyalurkan air ke rumah kami..

tammat kisah bodoh bodohan yang lucu adik beradik. lucu tak? ahahahahaha *ketawa2 sorang2 =p

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s