mula meminati

bismillah. hari ni aku menaip menggunakan lappy my mom. senang sikit. kecik sahaja. Seperti biasa, hari-hari yang aku lalui. biasa-biasa sahaja. tiada yang luar biasa. Kalau ada pun yang luar biasa, haruslah aku lupakan hal-hal yang luar biasa itu. πŸ™‚ emm apa yang aku ingin tulis yah? sebenarnya diri ini pun bingung. Tapi tangan gatal… Continue reading mula meminati

novel lagi

  bismillah sekarang tuan punya blog ini tengah gagah menghabiskan novel Suami Yang Ku Benci. kakak aku pulak ada beli 2 biji novel Fauziah Ashari, iaitu Rindu Cintaku (kesinambungan ombak rindu) dan juga ada satu cita tuh tajuk aku lupa pulak, yg penting suami dia kan hilang ingatan. hehe baru ada lagi 4 biji novel… Continue reading novel lagi

25/5/2012

bismillah. ehe, aku baru dari ambik adik aku si Abang dari sekolahnya. SMATS. alah sekolah aku dulu jg C: Then adik aku tunjuk video yang diorang buat sempena hari guru. Well, not bad lah abang. Ok bah kalau kau. Sambutan hari guru diorang best nampaknya. hehe Yang aku nampak dari gambar kan, siap cikgu2 tuh… Continue reading 25/5/2012

ganas

bismillah hari ni aku mahu bercerita lagi. kemarin adik aku mainlah playstation dia. kecik : “eee adik ganasss, orang pun dia maw pukull” kata si Kecik pada adik aku yang last. Untuk pengetahuan, adik aku ni sedang main Ultimate Alliance, dia guna watak Hulk. Yang badan hijau tuh. uweek Adik : “eee manaada, aku hilang… Continue reading ganas

kalau bapa mati siapalah kasi kubur bapa?

bismillah, teringat aku akan kisah ini. waktu tuh aku duduk2 dari ruang tamu sekali bapa sampai. “bapa dari mana?” “bapa dri tengok kasi kubur, ada kawan bapa meninggal” “iyahh bapa?” “iyahh..anak dia yang kasi masuk pi liang lahad. Nanti kalau bapa mati siapalah yang kasi kubur bapa?” Terus aku pandang bapa. terkejut dengan soalan bapa.… Continue reading kalau bapa mati siapalah kasi kubur bapa?

ketiadaan air di rumah membinasakan orang rumah

bismillah selamat petang! aku taip entry ni waktu petang2. untuk tidak membuang masa lagi, marilah saya mempersilakan diri saya tuan-tuan dan puan-puan, dengan tajuk ceramah mengarut saya pada hari ni iaitu, KETIADAAN AIR DIRUMAH MEMBINASAKAN ORANG RUMAH. untuk makluman tuan2 dan puan2, rumah yang saya duduki sekarang tidak ada air. Jadi dengan itu, saya merasakan… Continue reading ketiadaan air di rumah membinasakan orang rumah