Sayangku Merajuk

 

bismillah

Akhirnya habis gak aku baca novel yang aku beli guna baucer buku ni. πŸ™‚

baru tadi habis. pelbagai rasa muncul di jiwa waktu baca novel ni. Sakit hati ada, kesian ada, geram ada. romantik pun ada sekali! Β cehh cehh. ohh kali ni izin kan aku jadi pengulas novel tidak berdaftar yah.

Novel ni covernya warna merah hati. Cantik, aku kan mulai suka warna merah. Jadi aku pun pi beli lah. ehh apa aku mengarut nih. sempat aku mengarutkan?

Kisah nya berkisarkan tentang si Isteri namanya Aireen. Yang setelah 3 bulan pernikahan ditinggalkan si suami, lalu membesarkan kembarnya sendirian. Diceritakan yg dia balik kampung sampai kena cemuh! huhh . memang bahh dasar orang kampung ni. Suka jaga tepi kain orang kan? 4 kah 5 tahun, dia membesarkan anak tanpa suami. Waktu kahwin dulu pun, time tuh dia masih study lagi dekat Australia. Β Di sebabkan lepas 3 bulan kahwin tu, dia rasa kecewa sangat di tinggalkan suami. Alih2 dia balik kampung sebab x tahan n tidak dapat study di tempat orang. Jadi dia pun merajuk la bah tuh sampai hujung. Dia pernah minta talak dgn suaminya, suaminya kta kalau dia jadi kahwin dengan Laura, talak satu akan gugur. Β Si Reen ni mati2 an ingat suaminya tuh da gugurkan talak tuh. benci bah. padahal xda

Shahir – Suami Aireen. Yang sangat cintakan isterinya. perginya kerana terpaksa. Sampai sekarang pun sangat cintakan isterinya. ( maw cari suami macam ni lah =p ) Datangnya selepas 5 tahun untuk menebus rasa bersalah dia meninggalkan isterinya. Tidak di sangka pertemuannya bersama isterinya di mcD lalu, yg secara x sengaja tuh menemukan dia dengan anak kembarnya. Dyra dan Fyra. owhh comel lah kan dapat anak kembar!?? *tiba2* Β . Yang penting dia seorang suami yang sangat baik ok, yang sangat tahan dengan kerenah isteri yang tidak mahu dia hadir dalam hidup isteri n anak beranak. Dia pun berusaha sebaik mungkin untuk memenangi hati isterinya kembali. Ouuhh shahir! ahaha. Ohh lpa bagitahu kan? yang shahir ni Mualaf. Tapi dia memag Islam ok waktu berkenalan dgn bini dia dulu. Sukanya. Mahu laki yg penyabar macam ni. Mahu kahwin! Eihhh gatal aku maw kahwin taw. hahaha. Bagus tul dia ni. selalu mengalah dengan bini dia yg keras hati tuh! huh!

Fyra dan Dyra – Anak kembar shahir dan Dyra. comel apa. (mcm aku nampak kan?)

Hanis – Adik Aireen. aku suka watak Hanis. Adik ipar yang brutal. Waktu ada orang pecah rumah dia yg pi belasah! haha. Waktu 1st time jumpa Shahir dia p tumbuk Shahir. Dia mo balas dendam . Dia marah sebab Shahir buatkan keluarganya merana n dicemuh. last2 dia pulak yang kamceng dengan ipar dia. Eii aku suka lah bahhhhh watak si Hanis. Lepas kenal abang ipar dia, dia selalu backup abang ipar dia n selalu cari jalan untuk satukan Aireen dan Shahir. Awww

Zarul – Ok, au bet, Zarul memang watak x guna. Ok siapa Zarul ni? Zarul ni adalah insan yg hadir dalam hidup Aireen lepas aireen d tinggalkan Shahir dulu. Cuba meraih cinta Aireen. Cintanya pernah ditolak, tapi disebabkan terlalu baik dengan Aireen dan anak2, Aireen mula jatuh sayang pada jantan ni. Cinta atas dasar budi kot gitu. dasar bah. Baik sikit da ko suka. perempuan memang. Ok Zarul ni at last pecah gak tembelang. Actually dia trip2 bujang depan Aireen. Padahal da ada anak 1orag n bini seorang. puii. benci laki mcm ni

Laura – Laura is a woman that love Shahir. Ada anak luar nikah nama Amar. Amar pulak anggap Shahir itu bapa dia. At last mati gak amar tuh sebab mama dia tolak. Laura sanggup peluk Islam demi Shahir. Tapi tuh la kan? tujuan dia peluk Islam tuh salah. Nampak sangat. Bukan kerana memang cintakan Islam, tapi cintakan orang! Rupa2nya segala kemelut yang berlaku dalam novel ni. contohnya waktu Aireen hampir2 dirogol, dan si Fyra kena langgar semua sebab Laura. Kerana cinta semua orang sanggup berlaku kejam kan!? Cinta itu kejam. *tba2

Ohhhh itu jak lah. AKu just perkenalkan watak je. ngehehe. Ada lagi mak si Aireen, Puan Aishah. Emmm bagi aku best cerita ni, cerita si suami yang memujuk isteri. Panjang sangat rajuk dia. Padahal ego bah. Susah jg la bah kan kalau ego ni? Tak kemana bah. ke situ2 jak. Last2 dia dengan Shahir jg.

ehh lupa! mama si shahir pun ada bah. namanya Madam Anna. Dia ni membantah kuat perkahwinan anak dia ni. last2 bila dia tahu kebenaran. Dia ok lah. Then masuk Islam. Bertambah saudara Islam kan walau watak novel cuma.

 

ohh tuh ja k. hhmmm lepas ni berfikir novel apa pulak aku mo baca pulak? terlalu banyak pilihan sampai pening

 

#rajuk jangan panjang sangat. kelak merana diri. kan kan?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s