Novel lorh

bismillah.

akhirnyalah kan, habis jugak aku habiskan pembacaan novel Kasih yang Suci aku. Emmm not bad. boleh lah kan cita dia A-. Ehhh memandai lagi aku bagi rating cerita ni. hakhak =b

Bukan apa, aku lagi suka baca cerita yang  terlalu banyak konflik. Kalau aku rasa aku baca cerita tuh rasa mcm flat n mendatar jak, xda konflik lebih lah tuh. Novel yang paling banyak konflik lebih2 nih tidak lain x bukan novel Siti Rosmizah! emangnya gua minat dong sama dia. penulisannya memang best siotttt.

Untuk novel Siti Rosmizah, aku da ada 3 biji buku dia, Cinta kau dan Aku, Lafazkan Kalimah Cintamu, Andai itu Takdirnya. Kalau memang minat belilah kan. 3 biji nih ja aku ada. yang 7 hari mencintaiku aku xda beli. malas pulak aku membeli. Tebal sangat. aku ni kalau mo baca novel, komitmen kena lebih. entah2 kalau aku beli buku 7 hari tuh, sebulan kot baru siap. errrrkk =____=

Dan baru-baru ni aku dapat tahu yang Siti Rosmizah ada buku lagi. Ehhhh aku baru tahu! tahula kan, aku ni memang pelambat. lambat pick up. Itu pun aku taw, lepas one good friend of me post gambar2 koleksi novel dia dekat Facebook. Buku tuh kulit hijau. Entah buku tuh da adakah dekat pasaran Sabah belum. Aku pun  xtahu. aku rasa belum lah.. hampalahh aku. haishhh. kalau ada pun, harga mahu mencecah rm40!

takdir itu milik aku

Dari sinopsis nampak sangat bestnya. eee x sabar aku. Bahhhhh nanti bulan 6 time p KL, aku beli kau k buku novel. Nak harapkan orang tolong beli, manada yang sanggup then post kan untuk aku di sini. Tunggu aku taw buku! jangan habis cepat sangat!! >____< tunggu akuuu bukuuuuuuuuuuuuuu.

Sempat jugak aku on9 cek-cek pandangan orang tentang novel ni. Ada yang hampa juga. Dia hampa coz dia lagi sukakan cerita yang seperti kehidupan normal. Kan dalam novel ni selalu lebih2? (bagi aku lah) Then si lelaki minta maaf, sayangkan bini , terus balik2 kata I love You. Alahhh tapi benda ni memang tipikal lah dalam novel. Tapi balik2 baca benda yang sama, memang muak juga. Isteri dulu depan mata di hina2, dah menyesal n sayang, barulah mo kata2 sayang. memang bah dasar lelaki. aishhh.(emosi pulak lebih2)

Tapi kalau Seth Tan yang dalam Kasih yang Suci tuh, aku admitlah dia memang suami yang sweet, tinggi gitu. wakakaka. Ehh tapi memang sweet, romantik taw. Memang dapat tahu perangainya dari pembacaan kita. hehe. Hari2 dia romantik. awwww. Bertuah sungguh Elena. Tapi novel ja benda ni, mana hidupkan. Hidup dalam minda kita sahaja.

oklah baii. solat zohor dahulu. jaaaa neeeee! ^_____^

Hari ini aku puasa ganti ke-2. saja tulis sini, supaya aku ingat. aku bukannya pengingat sangat. balik2 lupa.

Advertisements

One thought on “Novel lorh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s