mom is not here

bismillah.

hello dan selamat pagi semua. (macam banyak) duinah.

mama aku xda dekat rumah. mama aku gi kursus dekat KK. jadi aku la yg ambik tugas mama aku.

bangun awal pagi. jam 5 da aku bangun. Syukur kepada Allah, sebab DIA bangunkan aku waktu jam telefon aku bunyi. Selalunya aku x sedar, tapikan bila kita minta betul2 dengan Alah yg kita nak bangun subuh solat dan buat kerja, insyaAllah memang bangun punya. Bestnya. hidup dan matiku adalah kerana Allah. Aku masih bernafas di dunia ini pun kerana Allah jg C: terima kasih Allah!

Bangun2 aku gi dapur terus, jerang air, susun2 pinggan mangkuk, cuci2 pinggan mangkuk. buat sarapan utk adik aku, then aku solat serta mengaji. Sebelum hantar adik aku ke sekolah jam 6,30am tuh sempat gi aku sapu2 lantai dapur. bagi kucing makan lagi.

Then hantar adik aku, nnti petang jam 1.30 aku lagi yang ambik dia. memang aku dah macam mak-mak dah ni. hehehe. sebenarnya aku just buat apa yang mama aku buat. plus aku mo tunjukkan dkat adik aku kecik yg aku boleh buat kerja bahhhhhh.

lepas balik dari hantar adik aku, kerja belum siap ok. aku gi cuci2 kain. actually bukan aku lah. mesin yg cuci. sementara mesin cuci2, aku sapu lantai ruang tamu. lap-lap meja, susun2 meja, cuci2 bekas aku masak kek kemarin. hehehe. kemarin aku masak kek. sedap taw! nnti aku update sini kalau rajin. aisehmenn.

then aku jemur kain dan mandi. Jam 8 tepat aku siap buat kerja aku semua. kalau macam begini hari2 kan bagus? hehehe. then inilah yg aku buat sekarng. on9 dan update entry! hehehe. sekarang dah masuk jam 9.12, adalah kira2 1 jam lebih aku on9 tanpa arah tujuan. blogwolking, jalan2 d facebook. ehemm.

oklah nnti aku update lagi. aku tahu cita aku memang membosankan. tapi aku xnak la biarkan blog aku ni bersawang kan? ishh2.

#hati2 dalam percakapan, sebab itu dikatakan, lidah itu lagi tajam dari pedang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s