pengalaman lagi

bismillah

ahh huu hoo hello. πŸ™‚

hari ini bertambah pengalaman aku. Macam orang cakap, jauh berjalan luas pemandangan. Ahh tapi tak la luas sangat, baru sekitar Sabah ja pun.

Macam yang pernah au cerita di blogspot aku kali, aku ni banyak benda dalam hidup ini yg aku jarang buat, jarang lalui, dan tak pernah lalui.

Percaya atau tidak, aku ni mana pernah seumur hidup aku pergi ke Hospital Queen Elizabeth Kota Kinabalu itu. Serius tak pernah. Waktu kecik2 dulu aku selalu dengar sahaja, bila dah besar panjang ni, dengar nama jak juga. hmm

Kalau aku tanya kawan2 aku dulu, kalau diorang kata diorang lahir di katil hospital Queen, aku rasa teruja, AKu rasa diorang hebat! sangat hebatt! Β diorang lahir di hospital orang putih konon aku kata dulu. aduhh, aku pulak lahir di Hospital KB, aku rasa biasa jak konon. hahaha, tapi walau mna pun aku lahir, aku berterima kasih kepada Allah dan kedua ibu bapa aku πŸ™‚

OK panjang sungguh mukadimah yang aku tulis. ehem. sebenarnya kalau aku mo cerita pasti banyak sangat, haruslah aku me’limit’kan apa yg aku tulis.

Tadi aku kawankan kakak aku punya kawan dan kawan aku jg si Nazwa, untuk urus sesuatu di Queen. Semalam kakak dia Anne, call kakak aku, minta tolong sikit. Mahu ke Queen katanya.Pasal medical check up dia kot. Kan kawan aku ni dia tangguh pengajian sebab penyakit dia, penyakit dia entah aku ada cer ataw tidak. aku pun lupa. biar lah diam sahaja.

Mulanya agak risau, mana aku pernah jejakkan kaki dan kereta ke Queen ni? dengar nama sahaja. Jadi pagi2 aku da on lappy, aku pergi Google Map. haha , tapi haram jadah, laluan jalan dia langsung aku x tahu, Jalan Muzium lah, Jalan Pintas lah. AKu bingung sendiri. Risau tidak sampai ke destinasi yang di tuju. 😦

LAst2 anne cakap, jalan dia jaln maw pi Wisma Muis tuh BEsar. Ohh Wisma Muis, aku kenal jalan itu, sebab aku selalu temankan babu aku pi sana. malar ok. Dalam minggu ni ja aku da 3x pergi KK.aduhh tagap. Then aku decide just hantam sajalah jalan dia kan? hantam2 lama2 sampai lah tuh.

Then aku sampai juga, betul2 teruja, 1st time p tempat yg aku x pernah tuju. hihihihi #ketawa chopper

pengalaman aku bertambah lagi. masih bernafas lagi. terima kasih kepada Allah. πŸ™‚

#tolong menolong itu perkara baik. πŸ™‚ walau sakit kaki aku, yg penting ikhlas. ohh serius kaki aku sakit. memandu lama, menyakitkan kaki kan? tapi aku da alah bisa tegal biasa (sesuai ka yah perumpamaan ini?) semoga nazwa sehat. amin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s