Quran Recitation

Bismillah

dan selamat malam juga. malam ini tidak seperti malam kelmarin, malam kelmarin sangat sejuk hinggakan aku balik-balik ke tandas rumah, hinggakan ‘penghuni’ tandas tuh juga bosan nampak muka aku balik-balik ke sana. ok, cut the crap.

bila cakap pasal Quran Recitation, memang banyak. Semuanya indah-indah belaka bukan? dengar orang baca al-quran, insyaAllah, kita akan dapat pahala. πŸ™‚

Kebelakangan ni, aku cuba mencari quran recitation yang macam Ustz Japran. Siapa tidak kenal ustz japran kan? maybe budak-budak Tun Said dan sekolah lain seperti SEMEKAR kenal ustz ni. πŸ™‚ kalau beliau baca fatihah waktu solat, masyaAllah, sangat indah! aku suka solat kalau ustz japran jadi imam. khusyuk jadinya. :’)

tadi petang aku ada melawat sekolah lama. tahun depan, kompom 0% chance aku mahu ke sekolah. mungkin x kan menjejakkan kaki ke situ lagi. sedih Y_Y

Tetapi aku tidak jumpa, tetapi aku terjumpa satu. Recitor / pembacanya adalah seorang remaja. Alhamdulillah. Remaja kecik2 da pandai baca alquran. Indah lagi tuh. #inlove. Β  Beginilah calon suami yang harus di cari, ehh maksud aku, ada ciri2 sebegini, pandai baca al-quran, dan mendalami ayat2 alquran. cewaaahhh

Dan aku jumpa Mohammed Taha Al-Junaid. subhanallah. aku sangat suka quran recitation dia. kekadang sampai maw menangis. aisehh. kenapa aku dengar, sebab insyaAllah, aku pun mahu baca quran kalamullah seperti dia jg πŸ™‚ minta kecik ajar lah. cuba taip d youtube dan dengar bacaannya. πŸ™‚

kawan-kawan, jadikanlah pembacaan al-quran sebagai tabiat kita hari-hari. :”) jangan lupa pesanan penaja ini. :”)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s