A Little Flashback

bismillah.

uinahh bila diingat, watu aku mula berblogging dulu, tahun 2009. Waktu aku mula masuk UiTM Sepanggar, Kota Kinabalu. Waktu tuh ada rakan se-batch dia ada blog. Gila bapak aku sangat suka baca blog dia.  Now pun dia masih aktif. Tapi x lah seaktif dulu. Orangnya pun kiut. Anak lecturer UiTM. Orangnya siapa? biarlah rahsia.

Aku rasa aku dpat tahu blog dia dari Facebooknya barangkali. Terus balik rumah, aku try untuk buat blog. Ini yang buat aku mahu tulis benda ni. Sebab bila aku fikir balik, aku rasa aku mahu ketawa terbahak sampai guling-guling bila ingat dekat blog aku tuh. hahaha. Yang aku teringat, aku pi update pasal adik aku si Ikmal lah. Apa yang aku masak tengahari lah. hahah, bila di ingat, serius aku geli hati. hahahahaaahhaha.

Then, bila masuk semester dua, iaitu di awal tahun 2010, madam alice suruh kami buat blog dan update assignment dekat blogspot. Waahh, aku dah ada ni! kata aku dalam hati. Tapi bila di fikir, takkanlah aku mahu guna belog yang sama. Takkan blog yang aku melalut lebih tuh aku guna untuk bagi tengok madam kan? hahaha. alahaiii. Gila kalau aku pakai. Entah apa-apa aku hupdate tuh. Then,  terciptalah chuffedsyakirah konon. kono’

Our madam wants us to make ur blog’s address with an adjective then ur name. ok, fine berenti cakap BI. aku memang failed. Pilihlah chuffed. then update lah mcam2 dekat sana. Kalau tengok blog lama aku tuh, kompom bahasa inggeris. tunggang langgang pun hantam sajalah.

Then nanti aku mahu import blog lama aku  ke blog baru aku. huhu 🙂 aku tidak tahu mahu wat benda ni dari awal, thanks to ex-housemate 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s