Tentang Raya

Bismillah.

sebenarnya agak lama aku tidak update di sini. aiseh.
Rindu rasanya, sebab tuh aku datang sini, aku kira aku mau update2x lah sini.
Blogspot aku malas eh.

Sedar tak sedar, sekarang dah masuk 7 Syawal, eh ya ka? Aku cuma kira pakai jari jak tadi.
Tentang aku, sekarang aku sihat lah memang, makan banyakkan, tapi aku sekarang sakit tonsil.
Melampau makan pedas dan minum sejuk pada masa yang sama. Jadi suara aku serak-serak basah gitu. Didi kata comel. hahahahahah, k.

Berayakan? mestilah makan dan minum.

Raya 1st – Rumah nenek di kampung.
Raya 2nd- Rumah Ildah, Tika, Rhona.
Raya 3rd – Rumah Pakcik Saibi,  Anne, Piah,Ajie dan Idut. (ada lagi mungkin tapi aku lupa)
Raya 4th – Rumah jakk.. =(
Raya 5th – Pi bandar Sierra rumah Pak cik Senu. 😀
Raya 6th – Rumah Memeng dan Memarozanah (luar daerah) , ada juga pi rumah tika. (malar pun)
Raya 7th- Pi tengok orang kahwin, dan jalan-jalan pi 1b bebeh.

 

 

raya3

#raya 1st dengan kazen2. hah ada lagi kazen aku, tapi beraya bersama family. inilah kami yang bujang2 ni. adalagi 1 org bujang si Ana, tapi dia beraya pergi Sarawak, k.

DSC02810

#anak buah yang cumil.XD samakan muka aku ngan dia?

Haaa itu jak lah yang aku ingat, duit raya syukur, ada juga aku dapat. haha! besar2 pun kena bagi juga! Aku dapat duit raya pertama aku di rumah pakcik aku, dapat2 rm50 masyuk terus dalam poket. Rumah Ajie, anne, Mema, Babu Bayang, Mama Suria, aisehhh. Terima kasih. 🙂 adalah di kumpul2, mau dekat 100 juga. alah sikit jak tuh. mungkin ada lagi yang banyak dari aku. 🙂

Raya tahun ni aku banyak habiskan dengan kawan2 lah mostly. Family adalah, raya 1st, 2nd dan 5th. hehe. apa pun. great memory i have with u guys. :’)

Advertisements

One thought on “Tentang Raya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s