Lama sudah

Bismillah.   Nahhh lama sudah aku ndak update sini bahh. Aku suka sini. Kau? Suka tak? (pandai da aku pakai ayat ‘tak’) ok finee. Lama sudah aku tidak tengok One Piece. Lama sudah aku tidak tengok Running Man. Lama sudah aku tidak makan Pizza. Lama sudah aku tidak tengok drama-drama Korea. Lama sudah aku tidak… Continue reading Lama sudah

‘bersabar ar’

bismillah. sungguh lama aku mengabaikan blog aku yang ini. Aku pura-pura lupa akan kamu belog. Sebenarnya aku ingat kamu. *merepek kah aku berkata-kata dengan belog?* Minggu nih sahaja dugaan datang menimpa-nimpa. Dua perkara. Satu perkara, ahamdulillah. Aku masih dapat tenangkan diri, walau aku menangis hiba mendengar kisah itu. Perkara kedua. Aku memang tidak dapat bersabar.… Continue reading ‘bersabar ar’

Buang semuanya

bismillah. seperti hari2 biasa aku di rumah. duduk di rumah. aku lagi suka. tapi jangan lah ikut pemikiran orang yang ‘sakit mental’ macam aku ni. seharusnya lepas menganggur ni carilah kerja yang sesuai dengan diri. ย ใƒพ(๏ธถแด—๏ธถ)๏พ‰๏พž jangan macam aku yang rasa lagi bagus duduk rumah. sobss sobsss Y_Y Sekarang dah hilang dah. apa yang hilang?… Continue reading Buang semuanya

Quran Recitation

Bismillah dan selamat malam juga. malam ini tidak seperti malam kelmarin, malam kelmarin sangat sejuk hinggakan aku balik-balik ke tandas rumah, hinggakan ‘penghuni’ tandas tuh juga bosan nampak muka aku balik-balik ke sana. ok, cut the crap. bila cakap pasal Quran Recitation, memang banyak. Semuanya indah-indah belaka bukan? dengar orang baca al-quran, insyaAllah, kita akan… Continue reading Quran Recitation